Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 93 83 44 44

  • Ring 93 83 44 44 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjon@levangeravisa.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord LA TIPS
Regionkontakt for Forskningsdagene, Bjørnar Leknes

Regionkontakt for Forskningsdagene, Bjørnar Leknes

Hjerneføde på menyen

Lyst på en forsker til lunsj? Eller kanskje lære mer om sopp? Og hva kan vi egentlig gjøre med de late ungdommene?

Forskningsdagene 2012 er rett rundt hjørnet, og byr på en rekke spennende arrangement og aktiviteter i hele Nord-Trøndelag i perioden 16. til 30.september.

- Vi er svært fornøyd med årets program, og gleder oss over å kunne tilby veldig mye spennende og variert rundt forskninga vår. Plukk din favoritt, sier Bjørnar Leknes, regionkontakt for Forskningsdagene i Nord-Trøndelag.

Bestill en forsker til lunsj

Årets startskudd finner sted førstkommende søndag ved HiNT i Steinkjer, med den tradisjonsrike og populære soppkontrollen og sopputstillinga. Deretter går det slag i slag med små og store begivenheter i Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal. Nytt av året er arrangementet kalt «Bestill en forsker til lunsj», hvor du kan invitere forskere fra en egen meny hjem til din arbeidsplass, kostnadsfritt.

- Ja, dette er et nytt og spennende tilbud, med hjerneføde på menyen, bokstavelig talt. Menyen består av 10 forskere fra HiNT og TFoU som du altså kan bestille til lunsj, fortrinnsvis den 24. og 25.september. Her er det førstemann til mølla, sier Leknes, som allerede har fått inn flere bestillinger.

Frister med fugl

I løpet av knappe to uker kan du velge og vrake mellom 14 ulike arrangement, deriblant åpen lab i Namsos, Barnas Verdensdager på Røstad, miniseminar om mat på Mære, forskningsfrokost om distriktsutvikling og flere spennende debatter, bare for å nevne noe. Størst aktivitet vil det imidlertid bli 19. og 26.september.

- Den 19. kan du velge mellom tre svært forskjellige tilbud. Du kan starte dagen med en inspirerende forskningsfrokost om distriktsutvikling ved HiNT Steinkjer, som også streames live. Deretter inviterer den anerkjente fugletitteren Terje Kolaas til åpen dør og to foredrag ved Røstad, kalt «Flygende attraksjoner – Nord-Trøndelag som feriemål for utenlandske fuglekikkere» og «Flyktige motiver – kunsten å fotografere fugler». - Fugleinteressen er stor blant folk, så vi håper mange kommer og får påfyll her, sier Leknes.

Og så, på kvelden, inviterer Nord-Trøndelag Idrettskrets til åpen høring om høydehus. Her blir det flere spennende innlegg, samt åpen debatt om temaet «Høydehus - JA eller NEI?».

De late ungdommene…

Nøyaktig en uke senere er det på ny ekstra høy aktivitet. Onsdag 26.september inviterer HiNT og HUNT (Helseundersøkelsen i NT) til en stor konferanse kalt «Ungdom og livsstil; fysisk aktivitet – Hva kan vi gjøre med de late ungdommene?». Her blir det spennende foredrag og demonstrasjon av praktiske eksempler på enkle aktiviteter i uteområdet.

- En fersk rapport viser at 15-åringene er mindre aktive enn pensjonister. Det er både skremmende og farlig. Ny forskning viser dessuten at det å sitte i ro er farlig i seg selv. Derfor må vi få folk i bevegelse – og det trenger ikke å koste så mye, sier forsker Vegar Rangul ved HiNT, som står i bresjen for arrangementet på Røstad.

Test ditt eget spytt…

Samtidig er HUNT til stede med en egen DNA-stand samme dag, hvor du mellom annet får isolere din egen DNA fra spytt.

- Ta en titt på programmet vårt og velg din favoritt. Det aller fleste arrangementene er gratis og åpne for alle. Så ta med klassen din, kameraten, naboen eller en kollega og kom. Vi gleder oss til å ta imot dere, sier Bjørnar Leknes.

comments powered by Disqus
Nyheter

Bilinnbrudd i Åsen

Men bilen var fri for verdisaker.

Sånn er skolehverdagen

Elever gir et innblikk i skolelinja medier og kommunikasjon.

Usikker framtid for boligfelt

I verste fall kan halvparten av det planlagte nye boligfeltet i Markabygda ikke bygges ut.

Dette har aldri skjedd før

Boliglån til under to prosent flytende rente er historisk lavt.

Disse kjemper om vegkontrakten

11 entreprenører vil oppruste fylkesvegen til Kolberg, og krever fra 8,5 til 21,5 millioner kroner for jobben.

Sånn er skolehverdagen

Elever gir et innblikk i skolelinja medier og kommunikasjon.

Bilinnbrudd i Åsen

Men bilen var fri for verdisaker.

Usikker framtid for boligfelt

I verste fall kan halvparten av det planlagte nye boligfeltet i Markabygda ikke bygges ut.

Disse kjemper om vegkontrakten

11 entreprenører vil oppruste fylkesvegen fra Mule til Kolberg. De krever fra 8,5 til 21,5 millioner kroner for å gjøre jobben.

Falt fra finaleplass

Eldar Rønning ble regelrett sklitaklet på den siste bakketoppen og falt fra en semifinaleplass i NM-sprinten.

Hammer viste muskler

Martin Hammer imponerte i «dødens gruppe» mot blant andre Petter Northug jr. i kvartfinalen av NM, men fikk det tøft mot slutten.

Så lav boligrente har vi aldri sett før

Boliglån til under to prosent flytende rente er historisk lavt.

Nå blir det film

Etter hvert kan du sikre deg «Vinsjan»-suksessen på dvd.

– Tyngre enn ventet

Eldar Rønning kvalifiserte seg med god margin til sprintfinalene i NM. Martin Hammer gikk enda raskere.

Brannutrykning til gartneri på Frosta

Det brøt ut brann i et elektrisk anlegg ved et gartneri på Frosta fredag.