Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 93 83 44 44

  • Ring 93 83 44 44 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjon@levangeravisa.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord LA TIPS
Arild Berg (t.v.) og Gunnar Pettersen ivrer etter å komme i gang med byggingen av ny sykkelsti langs Tomtvatnet. Stien inngår i den nye løypetrassen i Tour de Tomtvatnet 16. juni.
I løpet av mai skal den nye traseen rundt Tomtvatnet åpnes for prøvesykling.

Arild Berg (t.v.) og Gunnar Pettersen ivrer etter å komme i gang med byggingen av ny sykkelsti langs Tomtvatnet. Stien inngår i den nye løypetrassen i Tour de Tomtvatnet 16. juni. I løpet av mai skal den nye traseen rundt Tomtvatnet åpnes for prøvesykling.

Åpner snart ny sykkeltrasé rundt Tomtvatnet

I mai er den nye traseen i Tour de Tomtvatnet klar for prøvesykling.

- Det ligger fortsatt mye snø der i dag, men i løpet av mai skal trassen ligge klar, sier Gunnar Pettersen i Skogn og Grønningen allmenninger.

Rundt Tomtvatnet

Komiteen i Tour de Tomtvatnet har vedtatt flere endringer i løypa foran årets sykkelritt. Den største og kanskje morsomste endringen er at arrangørene sammen med grunneier får realisert en lenge etterspurt sti som vil ta av til venstre fra grusveien et stykke etter Lavøya, og som etter cirka én kilometer kommer inn på veien på østsiden av Tomtvatnet.

Med endringen har 2012-utgaven av Tour de Tomtvatnet fått bekreftet status som seedingritt til Birkebeinerrittet. Som eneste ritt i Nord-Trøndelag.

- Dette ser vi også på som et kvalitetsstempel til rittet, sier leder for TdT-komiteen, Arild Berg.

Bedre sikkerhet

Det er også lagt inn endringer i starten og mot slutten av løypa. Første løypeendring etter at syklistene ruller ut fra torget er at de i år skal ta av til høyre i nedoverbakken etter passering av gamle Hegle Skole, over Floanbrua og så opp mot Munkeby.

- En av de viktigste årsakene til å endre løypa er at vi nå øker sikkerheten rent trafikkmessig ved å komme bort asfaltstrekkene og noen av de mest trafikkerte delene av løypa. Dette gjelder på selve rittdagen, men også for alle de som sykler løypa som trening i forkant, og utover hele sommeren og høsten, sier Berg.

Publikumsvennlig

- Den nye traseen gjør det enklere for publikum å se deltakerne i litt roligere omgivelser og gir dermed enda større mulighet for å lage liv og leven rundt løypa.

Den siste endringen kommer langs gruslinja på vei ned fra Markabygda. Syklistene skal da ta av til høyre på tur ned fra Bjørnang og opp over Lein (etter Hynnesgruva), og kommer inn på den tidligere traseen ved Rennelva.

- Denne endringen gir litt nedkorting og sykkelturen foregår her også på en mindre trafikkert grusvei. Her er det dessuten flott utsikt over Skogn, påpeker Berg.

comments powered by Disqus
Sport

Breivik i ny lederrolle

Marit Breivik fra Levanger blir ny sommeridrettssjef i Olympiatoppen.

Banker budsjettet

Med Sparebank1 SMN som hovedsponsor er Levanger fotballklubb langt på vei mot å banke budsjettet for debutsesongen i 1. divisjon.

Bakerne deler kaka

Team United Bakeries har i år bestemt seg for å kopiere sykkelsporten og fordele premiepengene likt mellom alle løperne.

June gjør LHK-comeback

LHK får nok en småbarnsmor tilbake på håndballbanen.

– Det var helt sykt

Kaj Leo Bartalsstovu har gått fra opprykksfest med Levanger fotballklubb til historisk sensasjonsseier med Færøyene.

– Så godt som sikkert at fabrikken realiseres

Fiborgtangen vil etter alt å dømme få første byggetrinn av biogassanlegget klart til produksjon i 2016. Det betyr 20 nye fabrikkarbeidsplasser og investeringer på 350 millioner kroner.

Småsyk Rønning

Eldar Rønning hadde ingen toppdag i sporet under åpningsrennet på Beitostølen fredag.

Breivik i ny lederrolle

Marit Breivik fra Levanger blir ny sommeridrettssjef i Olympiatoppen.

Dataangrep volder bry

Levanger videregående er blant de mange som får kjenne smaken av såkalt DDos-angrep.

Innfører poseavgift

De borgerlige partiene innfører en miljøavgift på bæreposer. Det er anslått å gi 1 milliard kroner i merinntekt til staten neste år.

Sang i lunsjen

Se video av studentene som synger i kirka.

Ødegaard tar med universet til Levanger

Astrokjendis Knut Jørgen Røed Ødegaard forteller om fremmed liv, reiser ut i verdensrommet og vår kosmiske framtid.

«De som støtter meg har oppfattet forslaget»

Frp-politiker Svein Erik Musum sier han får god støtte for forslaget om å bosette kun kristne flyktninger.

630 nye jobber i 2015

Slik ser Nav for seg arbeidsmarkedet det kommende året.

Bakerne deler kaka

Team United Bakeries har i år bestemt seg for å kopiere sykkelsporten og fordele premiepengene likt mellom alle løperne.