Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 93 83 44 44

  • Ring 93 83 44 44 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til redaksjon@levangeravisa.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord LA TIPS
Arild Berg (t.v.) og Gunnar Pettersen ivrer etter å komme i gang med byggingen av ny sykkelsti langs Tomtvatnet. Stien inngår i den nye løypetrassen i Tour de Tomtvatnet 16. juni.
I løpet av mai skal den nye traseen rundt Tomtvatnet åpnes for prøvesykling.

Arild Berg (t.v.) og Gunnar Pettersen ivrer etter å komme i gang med byggingen av ny sykkelsti langs Tomtvatnet. Stien inngår i den nye løypetrassen i Tour de Tomtvatnet 16. juni. I løpet av mai skal den nye traseen rundt Tomtvatnet åpnes for prøvesykling.

Åpner snart ny sykkeltrasé rundt Tomtvatnet

I mai er den nye traseen i Tour de Tomtvatnet klar for prøvesykling.

- Det ligger fortsatt mye snø der i dag, men i løpet av mai skal trassen ligge klar, sier Gunnar Pettersen i Skogn og Grønningen allmenninger.

Rundt Tomtvatnet

Komiteen i Tour de Tomtvatnet har vedtatt flere endringer i løypa foran årets sykkelritt. Den største og kanskje morsomste endringen er at arrangørene sammen med grunneier får realisert en lenge etterspurt sti som vil ta av til venstre fra grusveien et stykke etter Lavøya, og som etter cirka én kilometer kommer inn på veien på østsiden av Tomtvatnet.

Med endringen har 2012-utgaven av Tour de Tomtvatnet fått bekreftet status som seedingritt til Birkebeinerrittet. Som eneste ritt i Nord-Trøndelag.

- Dette ser vi også på som et kvalitetsstempel til rittet, sier leder for TdT-komiteen, Arild Berg.

Bedre sikkerhet

Det er også lagt inn endringer i starten og mot slutten av løypa. Første løypeendring etter at syklistene ruller ut fra torget er at de i år skal ta av til høyre i nedoverbakken etter passering av gamle Hegle Skole, over Floanbrua og så opp mot Munkeby.

- En av de viktigste årsakene til å endre løypa er at vi nå øker sikkerheten rent trafikkmessig ved å komme bort asfaltstrekkene og noen av de mest trafikkerte delene av løypa. Dette gjelder på selve rittdagen, men også for alle de som sykler løypa som trening i forkant, og utover hele sommeren og høsten, sier Berg.

Publikumsvennlig

- Den nye traseen gjør det enklere for publikum å se deltakerne i litt roligere omgivelser og gir dermed enda større mulighet for å lage liv og leven rundt løypa.

Den siste endringen kommer langs gruslinja på vei ned fra Markabygda. Syklistene skal da ta av til høyre på tur ned fra Bjørnang og opp over Lein (etter Hynnesgruva), og kommer inn på den tidligere traseen ved Rennelva.

- Denne endringen gir litt nedkorting og sykkelturen foregår her også på en mindre trafikkert grusvei. Her er det dessuten flott utsikt over Skogn, påpeker Berg.

Disqus
Sport

– Utrolig deilig!

Nå har gull-Birgit fått lønn for all knallhard trening, og har allerede begynt tankerekken mot neste VM.

Nå er Birgit verdensmester

Birgit var suveren i A-finalen i ro-VM i Amsterdam.

Ror VM-finale

Birgit Skarstein er kvalifisert for dagens A-finalen i singelsculler for funksjonshemmede (para) etter sin overlegne seier i forsøket mandag.

Varsler rask revansje

Det måtte løyperekord og bortebane til for å slå Eldar Rønning i onsdagens Bråtest.

Rumensk eventyr for eks-LHKer

– Det er en drøm for den lille bygdejenta.

Hva er en olympiade?

Kan du svaret, er du kvalifisert til LHKs sportsquiz på Frk. Renbjør.

Startet bare rar butikk i Håkongata

Butikken er mindre rar enn navnet tilsier, og mer rettferdig enn mange.

Brann i kornåker

Skulle bare brenne avfall i et oljefat.

Spilte med garden

Renate Andersen fra Åsen skolekorps deltok på gardekurs i sommerferien. Se videoen her.

Sjekk årets høstmote

Ungdomsskoleelevene ved Åsen Oppvekstssenter mener refleksbukser, skinnskjørt og sykkeltights er høstens heteste antrekk. Se bildene fra deres spansk-engelsk-tyske motevisning i vårt bildegalleri.

Fotball, ferie og fest

Konkurranseinstinktet er naturligvis på topp, men Landsturneringen blir like mye en ferietur for den ivrige FFU-gruppen til Nessegutten.

Tar til motmæle

Fylkesmannen varsler innsigelser om ikke utbyggerne på Røstad endrer foreslått byggestil. Utbyggerne føyer seg ikke.

– Utrolig deilig!

Gull-Birgit turte ikke juble før hun så førsteplassen på resultattavlen. Nå har hun allerede begynt tankerekken mot neste mål.

Birgit knuste all motstand i VM

Ingen var sterkere enn Birgit Skarstein i A-finalen i ro-VM i Amsterdam.